Denne nettsiden er ikke oppdatert. Oppdatert informasjon finner dere på følgende link: https://www.siv.no/om-oss/sykehusutbygging-tonsbergprosjektet

Kake for TP

«Alle» hyller TP, og prosjektet blir slått opp stort i Tønsbergs Blad.

Her er saken (utdrag) 14. mars:

Nå starter gigantutbyggingen

Av Henrik Ulrichsen

Med kaffe, marsipankake og brede glis, ble det mandag markert at Sykehuset i Vestfold (SiV) skal bygges ut.

Og det er på høy tid, mener nok mange. For det nærmer seg 30 år siden Vestfold fylkeskommune vedtok at sjuende trinn på SiV skulle bygges ut.

Prosjektet har en kostnadsramme oppunder tre milliarder kroner, så selv om alle som ville fikk kake, blir nok likevel ikke denne kakeregningen prosjektets største utgift.

Kakegjeng1
FEIRET MED KAKE: Aud-Edel Bugge-Hansen serverte kake til alle som ville ha, og kake ville Rune Hogsnes (H), fylkesordfører (til venstre), Stein Kinserdal, administrerende direktøt SiV, Monica Wike, leder brukerutvalget, Jostein Todal, leder prosjektstyret og Tom Einertsen, prosjektdirektør (Foto: Henrik Ulrichsen)

– Dette har vært en lang og omstendelig prosess. Vi har jobbet hardt for å komme dit vi er i dag. Dette er et ambisiøst prosjekt. Nå er alt klart for riving og bygging, sier Stein Kinserdal, administrerende direktør ved SiV.

Han gleder seg til å kunne fortsette å utvikle sykehuset med disse nye byggene.

Stor arbeidsplass

– Dette er bra for pasientene, men også for de ansatte. I dag er det rundt 5000 ansatte på sykehuset, og det er mellom 1200 og 1500 til kontroll her hver dag. En langsiktig effekt kan også være at vi med mer robust bygningsmasse kan videreutvikle og styrke fagmiljøene på sykehuset. Det er også godt nytt for de rundt 240 000 innbyggerne som sogner til sykehuset, sier han.

Om to år skal nytt psykiatribygg på rundt 12 000 kvadratmeter stå klart, og om fire år skal et somatikkbygg stå klart. Det blir rundt 33 000 kvadratmeter stort. Det er Skanska Norge AS og Cura-gruppen som har inngått kontrakt med sykehuset.

Fort og rimelig

Ambisjonsnivået er høyt, for ikke skal byggingen foregå rimeligere enn tilsvarende prosjekt, den skal også gå raskere.

– Prosjektet har tøffe målsettinger. Vi skal ikke bare bygge raskere enn sammenlignbare utbygginger, men også ti prosent billigere og uten byggefeil, sier prosjektdirektør for Tønsbergprosjektet, Tom Einertsen.

Også fylkesordføreren var på plass på sykehuset. Rune Hogsnes ser også fordelene med utbyggingen.

Bygge ut kollektivtilbud

– For regionen vår er dette viktig og endelig er vi i gang. Dette har vi ventet lenge på. Nå kan vi senke skuldrene. En viktig oppgave for fylkeskommunens i dette blir å legge til rettet for buss og gang- sykkelveier, sier han.

Petter Berg, Tønsbergs ordfører, gleder seg over at dette prosjektet omsider blir en realitet.

– Dette har vært veldig etterlengtet. Det er påkrevet å få byttet ut de gamle blokkene med moderne bygg. Også brannteknisk har de gamle byggene hatt sine utfordringer, nå blir det en orden på dette. SiV er kommunens største arbeidsplass og sykehuset med Kinserdal har skapt gode resultater år for år, sier han.

 

 

 

 

 

 

2018-04-19T08:37:09+00:00