Denne nettsiden er ikke oppdatert. Oppdatert informasjon finner dere på følgende link: https://www.siv.no/om-oss/sykehusutbygging-tonsbergprosjektet

Rock’n’roll Train!

– Nå ruller TP-toget stadig fortere med «B4» som første stopp, skriver Lars Pettervold.

Jeg er en stor fan av AC/DC, så denne gang benytter jeg en av gruppas låt-titler som overskrift på bloggen min.

Riktignok er «Rock’n’roll Train» hverken den mest kjente eller den beste AC/DC-låten, men tittelen passer bra. For nå begynner toget Tønsbergprosjektet virkelig å rocke.

Joda, jeg er klar over at mange synes juleferien nærmer seg med stormskritt, og mange skulle gjerne ha kommet enda litt lenger i det de driver med. Eventuelt hatt én, to eller tre måneder til før den berømmelige B4-rapporten skal være ferdig.

Men er det egentlig noe nytt i vår bransje? Jeg har fremdeles har til gode å høre noen si: «I dette prosjektet har vi altfor god tid…»

Og hvis jeg ser meg tilbake – og tenker på den første uka etter sommeren, min første uke i det nye prosjektkontoret og min forrige blogg – så fortoner det seg helt klart at vi er oppe i god fart nå. Mye skjer i prosjektet, og utviklingen er enorm.

Det skisseprosjektet vi tok over, begynner virkelig å nærme seg et forprosjekt. Om det ikke er på rekordtid, vil jeg likevel påstå at det vi har klart å få til på denne tiden, har skjedd imponerende raskt.

De gode løsningene, de som virkelig fungerer, blir det flere og flere av. Vi har fått på plass et standardisert bæresystem og vi blir mer og mer trygge på de tekniske løsningene.

Diskusjonene mellom rådgivere, entreprenører og byggherre dreier seg om faglige emner, og det som gir prosjektet verdi. Grensene mellom firmaene begynner å viskes ut. Vi tør å si ifra til hverandre, og vi har blitt en sammensveiset, god gjeng.

Dessuten begynner våre såkalte Big Room-møter (allmøter) virkelig å ta form. Og smartveggen «Huddlewall»  er det nå så stor rift om at enkelte har etterlyst flere av samme slag. Så dette er ikke lenger «veggen til Inge» – den er blitt allemannseie i prosjektet.

La meg i tillegg føye til at tidligere ukjente uttrykk som «Core- og Clustergroups», nå er blitt dagligdagse ord som de aller fleste i gruppa kjenner betydningen (men neppe mange utenfor …). Og i prosjektkontoret er det fremdeles et privilegium å arbeide.

Så vi dundrer av gårde, med «B4» som første stopp. Den holdeplassen nærmer seg med stormskritt, men Tønsbergprosjektet er virkelig et Rock’n’roll Train, så dette skal vi få til. Og i motsetning til den originale låten, er vårt tog fortsatt på skinner!

Lars Pettersvold
Prosjekteringsleder

TIDLIGERE TP-BLOGGER
Gå inn i appmenyen og trykk: Tidligere saker
Trykk på undermeny (hake): TP mener

2018-04-19T08:37:15+00:00