Denne nettsiden er ikke oppdatert. Oppdatert informasjon finner dere på følgende link: https://www.siv.no/om-oss/sykehusutbygging-tonsbergprosjektet

– Ikke glem oss i sykesenga

Mona Wike fra Kreftforeningen i Brukerutvalget vil at pasientene skal spørres om hvor skapet skal stå.

– Vi ser frem til å få et pasientvennlig sykehus som føles varmt, trygt og godt. Hvor du føler at du har personalet rundt deg til enhver tid, og at sykehuset er utstyrt på best mulig måte. Det må oppleves godt å være der for alle, i en veldig sammensatt pasientmasse. Pasienter har veldig ulike behov avhengig av om de skal være der i to dager eller i to måneder.

Wike har et håp om at også de som arbeider på sykehuset, og nå jobber med programmering av rom og utstyr, husker på at det er pasientene som ofte vet hvor skoen trykker.

– De ansatte jobber selvfølgelig for at vi pasienter skal ivaretas på best mulig måte. Men noen ganger kan det nok være at de har andre prioriteringer enn oss, mener hun.

– Det er vi som ligger i senga. Det er vi som hører klokka på veggen tikke når vi ligger og har vondt. De som er på jobb hører den ikke, når de har det travelt. Og det er vi som blir liggende like under vifta til ventilasjonsanlegget, og kjenner at det blir for kaldt – selv om de, som jobber og stresser rundt og blir varme, synes det er godt å bli avkjølt.

– Hvordan synes du det er å jobbe med medvirkning slik som det er lagt opp her i «P-løypa»?

– Det virker veldig bra. Jeg håper det kan føre til at flere blir involvert. Men vi er avhengige av at prosjektledelsen tar innspillene med seg og gjør noe med dem. Vi vet jo ikke hva som kommer ut av det, men det er bra at de involverer så mange – så bredt. Jeg skulle selvsagt ønske det var enda flere fra forskjellige pasientgrupper til stede enn oss to som er her nå, og at det hadde vært bredere involvering av ansatte på et tidligere tidspunkt. Mye er allerede bestemt nå. Men ikke misforstå – jeg er glad for at vi, brukere, er invitert inn der vi er!

2018-04-19T08:37:49+00:00