Denne nettsiden er ikke oppdatert. Oppdatert informasjon finner dere på følgende link: https://www.siv.no/om-oss/sykehusutbygging-tonsbergprosjektet

– Må få med oss alt

Vi treffer to svette programmeringsansvarlige, Rune Reinaas (t.v.) og  Kariuki Mukuri, etter at dag to av den første runden med programmeringsmøter er over

De har møtt nesten 90 representanter fra alle avdelinger på sykehuset. Menneskene som skal bruke de nye byggene. Både de som skal jobbe der, og de som skal behandles. Tatt i mot innspill. Svart på spørsmål. Hørt på både skryt og kritikk. Det har, når sant skal sies, vært temmelig hektisk. Men har det vært nyttig?

– Det har vært veldig nyttig, sier arkitekt Kariuki Mukuria fra Nordic Office of Architecture. Han er en av arkitektene som tegner nybyggene i Tønsbergprosjektet.

– Absolutt fruktbart. Men – det er jo veldig mye informasjon å ta inn.

Sykehusplanlegger Rune Reinaas er enig:

– Det hvirvles opp veldig mye. Veldig mange tilbakemeldinger om mange ting. Så vi må være veldig nøye på at vi får med oss alt.

Tidvis blir de usikre på om det er for mye informasjon som kommer opp. Om det blir for mange omkamper, og nye runder med ting som allerede er besluttet, forteller de.

– Men det kommer jo opp svakheter, ting som kan bli bedre. Det er bra å identifisere dem nå. Bra, og smertefullt. Bedre nå enn siden, slår de fast.

– Kanskje skulle vi gjort dette tidligere, foreslår Mukuria.

– Ja! Jeg er veldig fascinert av dette konseptet. Men neste gang vi skal bygge sykehus skal vi gjøre det helt fra starten, mener Reinaas.

– Det høres lurt ut. Her er det veldig mange engasjerte folk, og det er bra. Det er de som kjenner byggene, og det er godt at flere har eierskap til prosessen, konkluderer Mukuria.

2016-02-08T09:59:20+00:00