Denne nettsiden er ikke oppdatert. Oppdatert informasjon finner dere på følgende link: https://www.siv.no/om-oss/sykehusutbygging-tonsbergprosjektet

Alle om bord!

Endelig er alle om bord. Nå har vi kastet loss og styrer mot målet: ett team, én organisasjon og én gjeng for vellykket SiV-utbygging.

Etter måneder med hardt arbeid – med forhandlinger, intervjuer, evalueringsrunder og tøffe diskusjoner – har vi omsider fått ombord våre samarbeidspartnere fra CURA og Skanska.

Dermed har lassevis av kompetanse entret TP-skuta. Ja, jeg er imponert over nivået i gruppa, og mer overbevist enn noen gang om at alt ligger til rette for vellykket sykehusutbygging.

Her har vi nemlig folk med bakgrunn fra utrolig komplekse prosjekter, både i Norge og utenlands: Nya Karolinska i Stockholm, sykehus i England, Drammens- og Østfoldsykehuset, Deichman og Senter for husdyrforsøk.

I tillegg kommer kolleger fra svære olje- og gassprosjekter – erfaringer som vi fra den tradisjonelle byggebransjen ikke alltid er like god til å utnytte.

Men hvordan blir vi ett team?

Det finnes ikke noe fasitsvar, men mye av det vi har gjort så langt ser ut til å fungere.

Det startet 7. juni med kontraktssignering, der alt nøkkelpersonell i prosjektet var invitert. Denne seremonien ble avsluttet med en hyggelig middag på Tønsberg brygge, og allerede der lovte det godt. Folk var raskt i gang med å diskutere prosjektet på tvers av firmagrenser. Enkelte snakket om tekniske systemer, noen om fasadematerialer, mens andre var opptatt av nye former for prefabrikasjon.

Deretter fløy dagene av gårde. Ikke minst med «inkluderende fremdriftsplanlegging». Til denne samlingen involverte vi alle som skal være med – og jeg kan bekrefte at det krever sitt å holde styr på en stor gruppe som skal diskutere og enes om milepæler, leveranser og aktiviteter. Men hvis samtlige blir ansvarlige for det de selv skal levere, er det verdt strevet. For involvering handler like mye om ansvarliggjøring.

Videre møttes medarbeidere knyttet til tekniske fag. Her dreide diskusjonen seg om ROS, eller risiko- og sårbarhetsanalyse («hva kan gå galt, og hva gjør vi for å unngå det?»). Andre temaer var tilkobling til eksisterende anlegg, geoteknikk, logistikk og anleggsgjennomføring.

Kort sagt: Kommunikasjon, diskusjoner og høyt tempo.

Det var imidlertid knapt med tid til å sette seg ned ved PC-en, slik vi er vant til. Så dette var annerledes for mange, også for meg. Men vi ble fort godt kjent, og begynte allerede å «teste» ut hverandre. Vi våget å utfordre, og fortelle hva vi mente – og det ble mange gode diskusjoner.

TP-tokt med Berntine

bertntine-web

TP i Berntine

Etter en drøy uke var vi ute og seilte med Berntine, verdens eldste ishavsseiler som nå ligger i Tønsberg. Da var det fascinerende å se hvordan firmagrensene fikk stadig mindre å si. Fortsatt  «representerte» vi nok hver vår virksomhet, men snart skal vi komme dit at alle ser seg som en del av Tønsbergprosjektet.

Nå nærmer sommerferien seg for flere, undertegnede inkludert. Jeg har alltid sagt at den siste fredagen før ferien er julaften, nyttårsaften og 17.mai på en gang – den beste dagen i året.

Denne følelsen blir ikke svekket i år, tvert om. For nå har vi har fått til en god ombordstigning. Vi har allerede vært igjennom mye, og blitt godt kjent. Da kan vi ta sommerferie med enda bedre samvittighet, og lade de kjente batteriene før en hektisk høstperiode. For det er jo da moroa virkelig begynner.

God sommer!

Lars Pettersvold 
Prosjekteringsleder

TIDLIGERE TP-BLOGGER
Gå inn i appmenyen og trykk: Tidligere saker
Trykk på undermeny (hake): TP mener

2018-04-19T08:37:26+00:00